27
huhti
2013

Jäätteenmäki: Kymmenen teesiä Kataiselle

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki puhui tänään lauantaina 27.4. Seinäjoella, Keskustan puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä järjestetyssä Eurooppa-seminaarissa.

Jäätteenmäki sanoo, että Eurooppaa runtelevaa eurokriisiä ei olisi jos kaikissa jäsenmaissa verot olisi maksettu.

– Veropakoilu ja harmaa talous maksavat EU-maille vuosittain 1000 miljardia euroa menetettyinä verovaroina. Jo pelkästään kahden vuoden veromenetykset ylittävät EU:n kriisimaiden pelastuspaketteihin käytetyt rahat.

Jäätteenmäki julkaisi tilaisuuden yhteydessä 10 teesin listansa veropakoilun ja harmaan talouden kitkemiseksi. Jäätteenmäki on toimittanut listansa myös pääministeri Jyrki Kataiselle.

– Odotan, että pääministeri tuo seuraavan huippukokouksen tuliaisina tiedon, että vähintään kahdeksan teesiä kymmenestä on mennyt läpi. Veropakoiluun puuttuminen on ennen kaikkea tahdon asia. Nyt viimein sitä on löydyttävä EU:lta.

Jäätteenmäki vaatii listassaan muun muassa, että EU-maissa toimivien tytäryhtiöiden korkovähennykset veroparatiiseilla majaansa pitäviin emoyhtiöihin on kiellettävä kokonaan. Lisäksi hän vaatii, että EU-maat peruuttavat veropetoksissa aktiivisesti auttavien rahoituslaitosten pankkitoimiluvat.