4
maalis
2011

Jäätteenmäki kehottaa Kataista ottamaan Strasburgista luopumisen esiin konservatiivijohtajien tapaamisessa

Europarlamentaarikot ja ministerit vierailevat ahkerasti ennen vaaleja Suomessa. Juuri Timo Soini kutsui ryhmänsä. Hyvä, että kokoustavat Suomessa ja tutustuvat, mutta tärkeintä on päätökset.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen on kutsunut eurooppalaisten konservatiivipuolueiden johtajat tänään Suomeen. Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (ALDE, Kesk.) kehottaa heitä miettimään säästökohteita EU:n tulevaan budjettiin:

– Toivon, että valtiovarainministeri Katainen ottaa Euroopan parlamentin toisen istuntopaikan luopumisen esiin konservatiivijohtajien tapaamisessa. Keskusta- ja liberaalipuolueita edustava ALDE-ryhmä on tällä hetkellä ainoa parlamentin poliittinen ryhmä, joka on vaatinut Strasburgista luopumista, ALDE-ryhmän varapuheenjohtaja Jäätteenmäki sanoo.

Rekkaralli Strasburgin ja Brysselin välillä maksaa eurooppalaisille veronmaksajille vuosittain noin 200 miljoonaa euroa. Europarlamentti ei kuitenkaan itse päätä istuntopaikastaan, vaan siitä päättävät EU-jäsenmaat.

EU:n uusi budjettikausi alkaa vuoden 2014 alussa. Jäätteenmäki ei halua kasvattaa EU-budjetin kokoa samaan aikaan kun jäsenmaat joutuvat tekemään vaikeita ratkaisuja omiin budjetteihinsa.

– EU:n kaikkia menoja on nyt tarkasteltava kriittisesti, Jäätteenmäki jatkaa.