19
marras
2013

Aluekehitysvaroista päätettävä maakunnissa

Euroopan parlamentti hyväksyi tänään 19. marraskuuta EU:n rahoituskehykset vuosille 2014-2020. Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki on tyytyväinen, että sopu viimeinkin saavutettiin.

– Sopu varmistaa EU-rahoituksesta riippuvaisen toiminnan. Monet tutkimus- ja kylähankkeet on mahdollista toteuttaa ja uusia voi nyt suunnitella.

– Monet rahat ovat pieniä, mutta pienistä puroista kasvaa isompi puro. Esimerkiksi eteläpohjalaiset kylät ovat saaneet 30 miljoonaa euroa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kunnat ovat pistäneet päälle 10 miljoonaa. Näillä on toteutettu monta upeaa kylähanketta.

– Nyt on aika alkaa aktiivisesti suunnitella uusia kylien elinvoimaa vahvistavia hankkeita. Samalla Suomessa on varottava ettei hallitus kasvata hakumenettelyn byrokratiaa. Suunnan pitää olla päinvastainen. Nyt moni hanke jää jopa toteutumatta vaikean ja pitkän hakumenettelyn vuoksi.

– Hankkeiden valmistelun, neuvonnan, päätöksenteon ja maksatuksen on oltava hanketoimijoita mahdollisimman lähellä. Tämä takaa parhaat menestysmahdollisuudet hankkeille.