24
loka
2018

Tiedote: Suomen pysyteltävä muovin korvaamisen kärkimaana

Tiedote 24.10.2018
julkaisuvapaa heti

Euroopan parlamentti äänesti tänään (24.10.) kertakäyttömuovituotteiden käytön vähentämisestä. Parlamentti vaatii kieltolistalle muun muassa muovisia kertakäyttöaterimia, ilmapallotikkuja ja juomasekoittimia.

Euroopan parlamentin jäsen Anneli Jäätteenmäki (kesk.) pitää äänestystulosta yhtenä askeleena muovihaasteen ratkaisemiseksi ja mahdollisuutena suomalaiselle biotaloussektorille.

– Muoveja pitää korvata ympäristöystävällisillä vaihtoehdoilla aina kun mahdollista. Suomalaiset puukuitupohjaiset tuotteet ovat avainroolissa, kun käydään vähentämään muovisten kertakäyttötuotteiden ympäristökuormitusta ja hiilijalanjälkeä, Jäätteenmäki iloitsee.

Hän muistuttaa, että kiristyvässä kilpailuympäristössä on huolehdittava, että suomalaiset yritykset pysyvät innovaatiokärjessä.

– Teollisuustoimijoiden ja Suomen hallituksen on pidettävä huolta, että teollisuutemme pysyy kehityksen kärjessä. Nyt kun muovin käyttöä EU:ssa halutaan vähentää, on odotettavissa, että myös kilpailu alalla kasvaa, Jäätteenmäki muistuttaa.

Seuraavaksi direktiivi etenee parlamentin, jäsenmaiden neuvoston ja komission välisiin kolmikantaneuvotteluihin.

Lisätietoja:

Anneli Jäätteenmäki
anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu