3
loka
2016

Tiedote: Jäätteenmäki: ”Strasbourgin viikot lopetettava”

Euroopan parlamentti kokoontuu tällä viikolla Strasbourgissa. Tänään maanantaina parlamentin ympäristövaliokunnan on määrä hyväksyä kokouksessaan Pariisin ilmastosopimus. Euroopan parlamentin varapuhemies ja ympäristövaliokunnan jäsen Anneli Jäätteenmäki (kesk.) vaatii Euroopan parlamentille yhtä istuntopaikkaa Brysselissä.

– EU vaatii jäsenmaita, kansalaisia ja yrityksiä vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Nyt olisi EU:n aika näyttää itse esimerkkiä ja tehdä konkreettisia päätöksiä päästöjen vähentämiseksi. Strasbourgiin matkustamisesta aiheutuu kuukausittain 19 000 tonnin hiilidioksidipäästöt, Jäätteenmäki huomauttaa.

Tällä hetkellä Euroopan parlamentti matkustaa 12 kertaa vuodessa täysistuntoon Ranskan Strasbourgiin. Kahden istuntopaikan vuosittaisiksi rahallisiksi kuluiksi on arvioitu jopa 180 miljoonaa euroa.

– Järjettömät aikaa ja rahaa tuhlaavat sekä ympäristölle haitalliset Strasbourgin viikot on lopetettava, Jäätteenmäki vaatii.

Jäätteenmäki on parlamentissa mukana puolue- ja kansallisuusrajat ylittävässä yhtä istuntopaikkaa vaativassa SingleSeat -kampanjassa. Enemmistö europarlamentaarikoista on yhden istuntopaikan kannalla, mutta päätösvalta asiassa kuuluu jäsenmaiden hallituksille.

– Jäsenmaiden on vihdoin nostettava kissa pöydälle ja lopetettava kansalaisten oikeustajua koetteleva käytäntö.

Lisätietoja
Anneli Jäätteenmäki
anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu

Anneli Jäätteenmäen video yhden istuntopaikan vaatimuksesta
https://www.youtube.com/watch?v=Hqg1xakewb4

Koottuja faktoja Strasbourgin istunnon kuluista
http://www.singleseat.eu/facts-figures/