28
loka
2015

Tiedote: Anneli Jäätteenmäen aloitteesta puoli miljoonaa nuorisotyöttömyyden kitkemiseen

Euroopan parlamentti on hyväksynyt puoli miljoonaa euroa nuorten osuuskuntia tukevaan pilottiprojektiin. Aloitteen pilottiprojektin määrärahasta teki Euroopan parlamentin varapuhemies Anneli Jäätteenmäki (kesk.).

Pilottiprojektin tarkoituksena on perustaa koulutettujen nuorten osuuskuntia, joiden kautta nuoret voivat yhdessä hakea töitä ja tarjota joustavasti ammattitaitoaan yrityksille.

– Jopa 20 prosenttia Euroopan nuorista on vailla työtä. Nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi tarvitaan konkreettisia keinoja, joista tämän pilottiprojektin hyväksyminen on hyvä esimerkki, Anneli Jäätteenmäki iloitsee.

Projekti on ideoitu yhteistyössä helsinkiläisen B2B Kehityskeskuksen Ari Pulkkisen ja Jouni Pullin kanssa. Pulkkinen ja Pulli ovat kehittäneet konseptin yhdessä Helsingin Ura-Instituutti Oy:n kanssa.

Konseptissa pyritään työllistämään erityisesti työttömiä loppututkinnon suorittaneita nuoria ammattilaisia.

– Perusajatuksenamme on tehostaa työvoimapoliittista koulutusta niin, että kurssille osallistuvat jatkaisivat kurssin jälkeen aktiivista työnhakua yhdessä perustamansa osuuskunnan kautta, Ari Pulkkinen kertoo.

Yrityksenä ryhmä pystyisi tarjoamaan joustavasti ammattitaitoaan yhdessä ja erikseen muille yrityksille.

– Osuuskunnan kautta muodostuva työyhteisö myös ehkäisee syrjäytymistä riippumatta siitä onko kaikilla osuuskunnan jäsenillä työtä vai ei. Ryhmän paine saa liikkeelle ja estää jumiutumasta kotiin, Pulkkinen jatkaa.

Pilottiprojekti siirtyy neuvoston hyväksynnän jälkeen komission valmisteluun. Projektin toteuttajat valitaan avoimen kilpailun perusteella. Ari Pulkkisen mukaan B2B Kehityskeskus aikoo osallistua kilpailuun ja pyrkii hankkeen toteuttajaksi.