1
touko
2014

Suomi nousuun kansallisella työohjelmalla

Suomen talouden perusta on romahtanut, kuten valtiovarainministeri Jutta Urpilainen myönsi eilen tv-haastattelussa. Mutta mitä tekee hallitus? Suomen johtavat poliitikot ovat keskittyneet henkilökohtaisiin urasuunnitelmiinsa. Suomi nousuun -suunnitelma puuttuu.

Nyt pitää keskittyä luomaan edellytyksiä uusille työpaikoille. Se on isänmaalle paljon tärkeämpi asia kuin ministerien urasuunnitelmat.

Suomeen on rakennettava kansallinen työohjelma, joka sisältää toimenpiteitä työllisyyden ja yrittäjyyden edistämiseksi. Tärkein asia on kotimaisen työn arvostaminen. Se tarkoittaa, että ostetaan suomalaista, suositaan suomalaista työtä.

Suomalainen työ ja sen tekijät tarvitsevat meitä kaikkia, myös valtiota ja kuntia. Suomalaiset yritykset pystyvät tarjoamaan entistä useammille töitä, jos myös valtio ja kunnat ostavat suomalaisia tuotteita. Valtio ja kunnat on saatava mukaan suomalaisen työn kampanjaan.

Lomautuksia ja irtisanomisia on tehty niin perusteollisuudessa ja palveluyrityksissä kuin valtiolla ja kunnissa. Lähtöpasseja on jaettu työntekijöille, toimihenkilöille ja johtajille. Epätietoisuus tulevaisuudesta on päällimmäinen tunne usealla työpaikalla.

Suomessa tarvitaan työn ja toivon sanomaa, jonka rakennuspuuna on kansallinen työohjelma. Sen laadinnassa kaivataan sitä yhteistyön henkeä, jolla puolueiden puheenjohtajat ratkoivat äskettäin sosiaali- ja terveyspalveluiden tulevaisuutta hallitus- ja oppositiorajat ylittäen.

Työohjelman aikaansaaminen olisi todellinen sinivalkoinen jalanjälki suomalaisilta päättäjiltä.

Anneli