2
syys
2013

Pelialan mahdollisuuksiin tartuttava Kainuussa

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki osallistui Kainuu pelittää ja digittää -tapahtumaan Kajaanissa maanantaina 2.9. Jäätteenmäen mukaan pelialan mahdollisuudet Kajaanissa ja Kainuussa ovat rajattomat, jos pelialaan panostetaan.

”Kajaanissa on pelialan paras koulutus, mutta osaajat lähtevät muualle. Pelialan ammattilaiset pitää saada jäämään Kainuuseen ja yrittäjyyden pitää olla automaattinen osa opintoja. Nuoret yrittäjät tarvitsevat tukea ja yrittäjyydelle ja pelialalle myönteisen ilmapiirin. Myös koulutuspaikkoja tarvitaan lisää”, sanoo Jäätteenmäki.

”Kainuuseen on houkuteltava uusia yrityksiä myös muualta, ulkomaita myöten. Puitteet Kajaanissa ovat kohdillaan. On puolittain käyttämättömät tilat Renforsin rannassa ja yksi Euroopan parhaista supertietokoneista. Tästä kapasiteetista pitää saada irti paljon enemmän”, patistaa Jäätteenmäki.

Jäätteenmäki ottaa kantaa myös hallituksen rakenneuudistuspakettiin.

”On huolestuttavaa, että hallitus unohti rakenneuudistuspaketissaan täydellisesti pk-yritykset. Pelkät leikkaukset eivät riitä palauttamaan Suomen taloutta takaisin raiteilleen. Tarvitaan uusia yrityksiä, työpaikkoja ja kasvua”, päättää Jäätteenmäki.