4
heinä
2014

Metsissä Suomen kasvun avaimet

Keskustan Keski-Suomen kesätapahtumassa Hankasalmella 4. heinäkuuta puhunut europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (Kesk.):

– Hallituksen kärkitavoite paperilla on satsaus biotalouteen. Nyt hallituksella on näytön paikka. Tavoite on täytettävä ja nyt kaivataan tekoja ja päätöksiä. Mielikuvapolitikoinnilla ei tule työpaikkoja.

– Suomi nojaa edelleen metsätalouteen vaikka nimi on nykyaikaistettu. On kai hienompaa puhua biotaloudesta kuin metsätaloudesta. Biotalouden ydin on suomalainen puu ja metsä. Uutta on se, että esimerkiksi Äänekosken tuleva sellutehdas tuottaa paljon muutakin kuin sellua.

Uudet sellutehtaat ovat biojalostamoita, jotka tuottavat materiaalia vaatteisiin ja lääkkeisiin. Metsä on ehtymätön luonnonvara ja keksintöjen lähde. Jopa muovi korvautuu puupohjaisilla materiaaleilla.

– Metsän sivutuotteiden liikevaihto kasvaa ja luo uusia työpaikkoja. Biotalouden edellytys on järkevä metsänkäyttö ja uudet keksinnöt. Biotalous luo uusia työpaikkoja ja toivoa Suomen menestykseen. Biotalous on suuri mahdollisuus kehittää koko Suomea. Perinteinen ja uudenlainen metsänkäyttö yhdessä luo mahdollisuudet Suomen menestykseen.