17
tammi
2018

Jäätteenmäki: Bioenergian tuotanto ei kaipaa lisää EU-byrokratiaa

Tiedote 17.1.2018

Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona (17.1.) uusiutuvan energian direktiivistä. Direktiivin yksi tehtävä on puun käytön kestävyyskriteerien määrittely.

Suomen kannalta huolenaiheena on ollut, että kestävyyskriteereissä määriteltäisiin eri puun osien soveltuvuus uusiutuvan energian raaka-aineeksi.

– Parlamentin kanta on, että puuta voidaan hyödyntää uusiutuvan energian tuotantoon, mikäli jäsenmaalla on kestävyyskriteerit täyttävä kansallinen metsälaki. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi uudelleenmetsittämisvelvoitetta sekä luonnon monimuotoisuuden huomioimista, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki iloitsee.

– Bioenergian tuotanto ei kaipaa lisää EU-byrokratiaa. Markkinoiden on annettava ohjata puun osat arvokkaimpiin käyttötarkoituksiin, Jäätteenmäki linjaa.

Hän muistuttaa, että EU:n ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää riippuvuuden katkaisemista fossiilisiin raaka-aineisiin.

– Euroopan metsävarat ovat kasvaneet viime vuosikymmenien aikana Portugalin pinta-alan verran. Voimme kestävästi lisätä puupohjaisten raaka-aineiden käyttöä liikenteessä, sähköntuotannossa ja lämmityksessä, Jäätteenmäki sanoo.