19
tammi
2011

Iloisessa yhteistyössä vaalikentille

Keskustanaisilta oli taas naisehdokkaiden puolen sivun mainos näyttävästi maakuntalehdessä, toteaa keskustalainen. Toivomme, että tämä lausahdus tuli kannustavalla äänensävyllä ja hymyn kera.

Keskustanaisten piirit järjestävät kiihtyvällä tahdilla naisehdokkaiden yhteistilaisuuksia ympäri Suomea. Osassa piireistä rokkitähdetkin kalpenisivat ehdokkaidemme kiertuetahdille. Kyseessä ovat puhtaasti vaalitilaisuudet joiden tarkoituksena on tukea eduskuntavaaleissa ehdolla olevien naisten vaalityötä. Naisten poliittisen osallistumisen tukeminen on järjestömme ydintehtävä.

Keskustanaisten piirit voivat käyttää naisehdokkaiden yhteiseen vaalityöhön valtakunnallisen järjestön hankerahaa. Tälle hanke- ja tilaisuusrahoitukselle on keskustanaisten hallitus määrittänyt valtakunnallisen ohjeistuksen. Rahoituksen myöntää ja sen käyttöä valvoo pääsihteeri, loppukädessä hallitus.

Jos Keskustanaisten piirin alueella on yksi naisehdokas, kuten on käynyt esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla ja Kainuussa, tekee piirimme hänen tuekseen kampanjaa. Lisäksi piirit tekevät vaalipiirikohtaista yhteistyötä ponnekkaasti ja iloisin mielin. Emme voi kuin ihmetellä puheita naisten keskinäisen yhteistyön ongelmista.

”Jos haluat tuntea menneen, katso nykyisiä olosuhteitasi. Jos haluat tuntea tulevaisuuden, katso nykyisiä tekojasi.” Näin sanoo kiinalainen sanalasku. Näin toimivat keskustanaiset ja kannustamme kaikkia keskustalaisia samaan.

Vaalien tulos riippuu siitä, mitä teemme nyt. Suomen tulevaisuus ja politiikan suunta riippuvat siitä, miten keskusta menestyy vaaleissa. Myös keskustan ja keskustanaisten rahoitus riippuu siitä, kuinka monta keskustalaista kansanedustajaa tulee valituksi. Me teemme kaikkemme keskustan vaalimenestyksen eteen.

Jokainen keskustalainen naisehdokas on luonnollisesti Keskustanaisten ehdokas. Kannustamme ehdokkaita niin henkisesti, taloudellisesti, paikallisesti että valtakunnallisesti.

Naisjärjestönä meille on tärkeää myös yleinen kannustaminen äänestämään naista. Tähän tasa-arvotavoitteeseen kannamme kortemme kekoon tähtäämällä siihen, että mahdollisimman monen naista äänestävän valinta on juuri keskustalainen nainen. Siihen perustuu keskustanaisten vaalikampanja. Me helpotamme äänestäjän tietä keskustanaisten ehdokkaiden luokse. Osaamisellaan ehdokkaat varmistavat äänestäjän valinnan.

Se on varmaa, että jokaiselle äänestäjälle joka on valmis äänestämään naista, löytyy juuri hänelle sopiva keskustalainen naisehdokas. Naista äänestävien osuus äänioikeutetuista on jatkuvassa kasvussa, ja yhä lisääntyvässä määrin naiset äänestävät naista. Naisehdokkaamme pystyvätkin vastaamaan tähän haasteeseen ja varmistamaan yhdessä miesehdokkaiden kanssa keskustan vaalivoiton.

Naisehdokkaiden tukeminen ei ole keneltäkään pois, viimeiseksi miesehdokkailta. Päinvastoin, jos emme tukisi naisehdokkaita, olisi se meiltä kaikilta keskustalaisilta pois.

Ei ole muutenkaan turhaa korostaa, kuinka tärkeä on keskustalaisten ehdokkaiden keskinäinen yhteistyö. Käykäämme siis iloisin mielin ja toisiamme tukien vaalityöhön, me kaikki upeat keskustalaiset naiset ja miehet.

Julkaistu Suomenmaassa 19.1.2011

Teksti kirjoitettu yhdessä Keskustanaisten pääsiheeri Kristiina Ruuskasen kanssa.