2
heinä
2019

Hyvästit parlamentille

Eilen oli viimeinen kokonainen työpäiväni meppinä. Toukokuussa valittu uusi parlamentti aloittaa työnsä tänään.

Matkustin viimeisen kerran parlamentin täysistuntoon Strasbourgiin. Puhemies Antonio Tajani piti lähteville mepeille kiitosvastaanoton. On ollut mukava tavata vanhoja ja uusia tuttuja.

Olen toiminut meppinä nyt 15 vuotta. Vuosiin on mahtunut paljon, vaikka aika onkin toisaalta kulunut nopeasti.

Euroopan parlamentti on erittäin mielenkiintoinen työpaikka. Eri maista tulevien kollegoiden kanssa on jännittävää ja antoisaa tehdä yhteistyötä. Yhteisiä näkemyksiä ja kokemuksia löytyy, vaikka jokainen tuo mukanaan oman jäsenmaansa ainutlaatuisuuden.

On ollut suuri kunnia saada edustaa Suomea ja suomalaisia EU-pöydissä. Olen koettanut tuoda Suomelle tärkeitä asioita esiin, ja selventää Suomen monia erityispiirteitä, liittyivätpä ne sitten metsänhoitoomme tai puhtaaseen ruokaamme. Samalla olen saanut oppia paljon muista Euroopan unionin jäsenmaista.

Vuosien varrella lukemattomat ihmiset ovat tukeneet ja auttaneet minua. Olen äärimmäisen kiitollinen saamastani tuesta ja luottamuksesta. Tässäkään työssä kukaan ei pärjää yksin. Haluan kiittää lämpimästi teitä kaikkia.

Vaikka päivätyöni poliitikkona loppuu, jatkan yhteiskunnallisten asioiden seuraamista. On hienoa nähdä, että keskustalla on kaksi erinomaista meppiä jatkamassa työtä Euroopan parlamentissa.

Odotan jännityksellä elämää politiikan ulkopuolella.

Toivotan kaikille oikein hyvää kesää. Pidetään yhteyttä!

Anneli
Ex-meppi