23
tammi
2013

Meppien maataloustyö toi tulosta

Euroopan parlamentin maatalousvaliokunta äänesti tänään EU:n yhteisen maatalouspolitiikan uudistamisesta. Parlamentin jäsen Anneli Jäätteenmäki on tyytyväinen, että Suomen maatalouden erityispiirteet huomioitiin suorissa tuissa ja maaseudun kehittämisessä.

”Suomalaisten meppien aktiivinen työ EU:n maatalousuudistuksen parissa toi selkeitä parannuksia komission ehdotuksiin. Tästä on hyvä aloittaa viralliset neuvottelut neuvoston ja komission kanssa”, totesi keskusta- ja liberaaliryhmän varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki heti äänestysten jälkeen.

Jäätteenmäki on tyytyväinen myös komission vihertämisvaatimusten järkevöitymiseen.

”On hyvä, että vaatimuksia ekologisen suoja-alueen käyttöönotosta lievennettiin. Niitä ei ollut suunniteltu maahan, jossa peltoja ympäröivät ensisijassa metsät. Suomalaisten meppien aktiivisuuden ansiosta saimme myös poikkeuksen 62. leveyspiirin pohjoispuolisille maatiloille vaatimukseen kolmen eri viljelykasvin käytöstä. Vaatimus ei sovellu pohjoisiin olosuhteisiimme ja suhteellisen pienille maatiloillemme.”

Euroopan parlamentti äänestää lakipaketista maaliskuun täysistunnossa. Lopullisesti parlamentti hyväksyy uuden maatalouslainsäädännön vasta kun EU:n vuosien 2014–2020 rahoituskehyksistä on päästy sopuun.