30
elo
2016

Komissaarin on annettava selvitys TTIP-neuvotteluiden ongelmista

Tiedote 30.8.2016
Euroopan parlamentin varapuhemies Anneli Jäätteenmäki (kesk.) vaatii kauppaneuvotteluista vastaavalta komissaari Malmströmiltä selvitystä EU:n ja USA:n välisten TTIP vapaakauppaneuvotteluiden nykytilasta.

Ranskan kauppaministeri Matthias Fekl sanoi tänään, että neuvotteluilla ei ole poliittista tukea Ranskassa. Feklin mukaan Ranska vaatii neuvotteluiden keskeyttämistä. Saksan kauppaministeri Sigmar Gabriel on myös todennut neuvotteluiden epäonnistuneen. Euroopan komissio vakuutteli eilen neuvotteluiden jatkuvan normaalisti.

– Kauppakomissaari Malmströmin on nyt selvitettävä ovatko neuvottelut ajautuneet umpikujaan ja mistä nyt kiikastaa. Enää ei riitä vakuuttelu siitä, että kaikki on kunnossa, Anneli Jäätteenmäki sanoo.

Jäätteenmäen mukaan neuvottelutuloksen syntyminen vaikuttaa lähes mahdottomalta, kun kahden ison jäsenmaan kauppaministerit kokevat neuvotteluiden epäonnistuneen.

– TTIP-neuvotteluissa on pyritty hyvin kunnianhimoiseen lopputulokseen, joka nykyisessä valossa vaikuttaa mahdottomalta, Jäätteenmäki arvioi.

For english version click here…

Lisätietoja:
Anneli Jäätteenmäki
anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu