23
helmi
2018

Jäätteenmäki: EU:n ilmastotavoitteet suuri mahdollisuus suomalaisyrityksille

Tiedote 23.2.2018

Keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki näkee EU:n energia- ja ilmastotavoitteissa suuri mahdollisuuksia suomalaisten yritysten kannalta.

– EU:n energia- ja ilmastotavoitteet suorastaan työntävät meitä pois fossiilitaloudesta. Tavoitteet konkretisoituvat toivottavasti alan yritysten lisääntyvänä myyntinä sekä täällä kotimaassa että ulkomailla, Jäätteenmäki totesi tänään (23.2.) puheessaan Etelä-Pohjanmaan IV energiapäivillä Seinäjoen Framilla.

Vuoteen 2020 ulottuvalla EU:n rahoituskaudella EU:n rakennerahastoista on tarkoitus käyttää runsas 100 miljardia euroa vähähiiliseen talouteen siirtymiseen.

– Käytännössä tämä tarkoittaa investointeja uusiutuvaan energiaan, energiatehokkuuteen, puhtaampaan liikenteeseen ja entistä parempiin sähköverkkoihin. Suomelle ja suomalaisille yrityksille tilanne on suuri mahdollisuus, Jäätteenmäki sanoo.

Parhaillaan EU valmistelee myös tulevaa rahoituskehyskautta, jonka on määrä alkaa vuonna 2021 jatkuen vähintään seuraavat viisi vuotta.

– Paine jatkaa investointeja päästöjen vähentämiseksi vain kasvaa seuraavalla rahoituskehyskaudella, Jäätteenmäki arvioi.

Lisätietoja

Anneli Jäätteenmäki
anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu