31
loka
2018

En asetu ehdolle eurovaaleissa

Olen huolellisen harkinnan jälkeen päättänyt, että en ole ehdolla ensi kevään eurovaaleissa. On aika antaa tilaa uusille voimille.
Päätös olla asettumatta ehdolle vaati kypsyttelyä. Luopumiseen liittyy sekä haikeutta että vapauden tunnetta.

Yhteisten asioiden hoito on ollut kokonaisvaltaista, kiinnostavaa ja mukaansatempaavaa. Se voi myös koukuttaa niin, että ei huomaakaan.

Olen ollut kansanedustajana vuodesta 1987 ja Euroopan parlamentin jäsenenä vuodesta 2004. Eurovaalien aikaan ensi vuonna tulen olleeksi kansalaisten valitsemana edustajana 32 vuotta, eli puolet elämästäni. Se on pitkä aika.

Olen kiitollinen siitä, että olen saanut hoitaa suomalaisten asioita ja tehdä työtä, josta olen nauttinut. On ollut suuri kunnia ja etuoikeus palvella suomalaisia. Vaaleilla valittu edustaja on ennen kaikkea kansan palvelija.

Kiitän lämpimästi kaikkia niitä tahoja, joiden kanssa olen vuosien varrella toiminut hyvässä yhteistyössä. Kukaan ei tässä työssä yksin pärjää.

Suuret kiitokseni kuuluvat ennen kaikkea Teille uskolliset tukijani, jotka olette aikaa ja vaivoja säästämättä tehneet vuosien ajan työtä kanssani. Olette olleet rinnallani niin vaaleissa kuin vaalien välillä, sekä hyvinä että vaikeina aikoina. Siitä olen alati kiitollinen.

Nyt on aika avata uusi ovi. Avoimin mielin ja uteliaana otan vastaan sen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Anneli