Työ parlamentissa

Parlamentin keskusta- ja liberaaliryhmä ALDE

Euroopan parlamentin keskusta- ja liberaaliryhmään kuuluvat Suomesta keskustan ja ruotsalaisen kansanpuolueen edustajat. Alde on parlamentin neljänneksi suurin poliittinen ryhmittymä. Ryhmä muodostuu 70 jäsenestä 21 eri Euroopan unionin jäsenmaasta (tieto 15.3.2016).

Alde toimii avoimemman, yksinkertaisemman ja vähemmän byrokraattisen Euroopan puolesta. Haluamme myös tehdä EU:sta nykyistä demokraattisemman.
Toimin ryhmäni varapuheenjohtajana vuosina 2009 – 2014.

Alden kotisivut (englanniksi ja ranskaksi) löydät täältä.

Videotervehdys

Valiokunnat

Ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunta (ENVI)

Ympäristövaliokunta on yksi parlamentin vaikutusvaltaisimmista valiokunnista. 69-jäseninen valiokunta käsittelee suuren osan parlamenttiin tulevista lainsäädäntöteksteistä. Painotuksiani ympäristövaliokunnassa ovat biotalous, bioenergia, ruokaturvallisuus, elintarvikeketjun läpinäkyvyys ja pakkausmerkinnät, kiertotalous sekä kansanterveysasiat.

Valiokunnan työssä keskeisessä asemassa on kestävämmän tulevaisuuden rakentaminen. Tähän kuuluu olennaisesti ilmastonmuutoksen torjunta. Käytännössä tämä tarkoittaa kulutuksemme, tuotantomme ja liikkumisemme päästöjen ja ympäristöhaittojen vähentämistä.

Lisää tietoa ympäristövaliokunnasta.

Budjettivaliokunta (BUDG)

Budjettivaliokunnalla on vuosittain keskeinen rooli Euroopan unionin talousarvion käsittelyssä. Toimin budjettivaliokunnassa varajäsenenä.

Lisää tietoa budjettivaliokunnasta.

Lisätietoja minulle tärkeistä asioista löydät täältä.