Blogi

23
helmi
2018

Jäätteenmäki: EU:n ilmastotavoitteet suuri mahdollisuus suomalaisyrityksille

Tiedote 23.2.2018

Keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki näkee EU:n energia- ja ilmastotavoitteissa suuri mahdollisuuksia suomalaisten yritysten kannalta.

– EU:n energia- ja ilmastotavoitteet suorastaan työntävät meitä pois fossiilitaloudesta. Tavoitteet konkretisoituvat toivottavasti alan yritysten lisääntyvänä myyntinä sekä täällä kotimaassa että ulkomailla, Jäätteenmäki totesi tänään (23.2.) puheessaan Etelä-Pohjanmaan IV energiapäivillä Seinäjoen Framilla.… Lue lisää

8
helmi
2018

Pienemmälle EU:lle pienempi parlamentti

Eilen Euroopan parlamentti käsitteli ensi vaalikauden paikkajakoa ja yleisesti vaaleihin liittyviä asioita. Paikkajako tarkistetaan kerran vaalikaudessa.

Britit jättävät parlamentin, joten nyt olisi ollut historiallinen tilaisuus pienentää parlamentin kokoa. Parlamentissa istuu nyt 751 edustajaa.… Lue lisää

8
helmi
2018

Parlamentti haluaa selvityksen kellojen siirtelystä

Euroopan parlamentti vaatii komissiolta selvitystä kellojen siirtelyn lopettamisesta.

Kellojen siirtäminen kahdesti vuodessa sekoittaa ihmisiä ja aiheuttaa turhaa hämmennystä. Kellojen siirtelyn haitat ovat selviä: jopa kaksikymmentä prosenttia ihmisistä kärsii kellojen siirtämisen johdosta väsymyksestä, univaikeuksista ja altistuu jopa masentumiselle. Tutkimuksissa on todettu myös sydänterveydelle haitallisia vaikutuksia.… Lue lisää

7
helmi
2018

Tiedote: Haitallisesta kellojen siirtelystä luovuttava

Tiedote 7.2.22018

Jäätteenmäki: Haitallisesta kellojen siirtelystä luovuttava

Euroopan parlamentti keskustelee ja äänestää huomenna torstaina Strasbourgin täysistunnossaan kellojen siirtelystä luopumiseen tähtäävästä päätöslauselmasta.

– Kellojen siirtely sekoittaa ihmisiä ja aiheuttaa turhaa hämmennystä. On aika luopua terveydelle haitallisesta käytännöstä, johon kansalaiset ovat selvästi kyllästyneet, sanoo europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk.).… Lue lisää

5
helmi
2018

Keskusta Paavon ponnah­dus­lau­tana

Paa­vo Väy­ry­nen il­moit­ti vii­me vii­kol­la, et­tä ero­aa kes­kus­tas­ta, el­lei hän­tä va­li­ta Sot­ka­mos­sa kes­kus­tan pu­heen­joh­ta­jak­si.

Ei Paa­vo to­del­li­suu­des­sa kes­kus­tan pu­heen­joh­ta­jan paik­kaa ta­voit­te­le.

Hän on ol­lut eh­dol­la 2000-lu­vul­la kol­me ker­taa, ei­kä ole tul­lut va­li­tuk­si.… Lue lisää

23
tammi
2018

Ähtäri sai pörröisiä diplomaatteja

Kauan odotetut vieraat saapuivat viime viikolla Ähtäriin. Koko Suomi seurasi pandojen matkaa Kiinasta uuteen kotipaikkaan ja Ähtärissä järjestettiin suuret tervetuliaisjuhlat.

Minustakin on tullut pandafani, vaikka en ole koskaan nähnyt pandaa livenä. Mahdollisuus olisi ollut.… Lue lisää

19
tammi
2018

Jännitys tiivistyy

Pre­si­den­tin val­taa on sys­te­maat­ti­ses­ti kar­sit­tu. Tä­män voi­si ku­vi­tel­la joh­ta­van pre­si­dent­tien ajau­tu­mi­seen syr­jään ja var­joon.

Näin ei ole käy­nyt. Pre­si­dent­tim­me ovat ol­leet tai­ta­via löy­tä­mään omat vah­vuu­ten­sa, ei­vät­kä kan­sa­lai­set­kaan val­la­ton­ta pre­si­dent­tiä ha­lua.

Suo­men ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti on ul­ko­po­li­tii­kan joh­ta­ja ja myös ar­vo­joh­ta­ja.… Lue lisää

16
tammi
2018

Ilmastotyö turvaa tulevaisuutta

Ilmastopakolaisuus on totta.

Helsingin Sanomat (22.12.) kertoi tutkimuksesta, jossa havaittiin, että turvapaikkahakemukset lisääntyvät alueilta, joissa lämpötila on muuttunut eniten maataloudelle parhaiten soveltuvasta noin kahdestakymmenestä asteesta.

Erityisesti lämpötilan kohotessa myös turvapaikkahakemusten määrä alueelta kasvoi. Rajuinta on se, että kasvu ei ole tutkimuksen mukaan tasaista, vaan moninkertaistuu lämpötilan noustessa.… Lue lisää

22
joulu
2017

Yhteistyöllä Suomi pärjää

Suomi viettää sadatta itsenäistä joulua. Joulurauha laskeutuu koteihin kautta koko Suomen. Saamme olla terveen ylpeitä omasta maastamme.

Itsenäisyyden aikana Suomi on kohonnut maailman hyvinvointivaltioiden joukkoon. Se on vaatinut paljon työtä.

Suomi on ollut avoin kansainvälisille virtauksille. Taiteilijat lähtivät Ranskaan, Saksaan ja Italiaan.… Lue lisää

1 2 68